Brexit,výsledek je daný ale.

21. 06. 2016 10:19:50
To jak dopadne Brexit je asi všem jasné.Oni prostě nedovolí aby Británie vystoupila.Dobře výsledek je asi daný,Británie zůstává. Ale co dál ??

AKTUALIZACE 24.6.2016

Poklona Británii.Ne za Brexit,ale za ukázku demokracie.Po dlouhé době ukázka jak by demokracie měla fungovat.Nevěřil jsem tomu,a v koutku duše se bojím,že přijde ještě nějaký zvrat,nebo právnická klička.Nicméně to vypadá,že Britové dali Bruselu lekci která se zapíše do dějin.Jsem zvědav jak se zachová EU.Pokud budou Británii házet klacky pod nohy vše jen zhorší.Pokud proběhne vše hladce bude to signál,že to jde i bez EU.Za mě mohu říci,že jsem rád.Můj osobní pohár začal přetekat když byla ČR přehlasována v otázce migračních kvót.A definitivně přetekl když EU vzala jeden z nejlepších zákonů o zbraních(ano ČR má jeden z nejlepších a navíc jsme 6tá nejbezpečnější země).Tak tento zákon bude nahrazen zákonem jenž vzešel z Bruselu.Nemusím připomínat,že se jedná o paskvil který byl sestavován na objednávku EU.

Omluva ještě patří diskutujícímu pod tímto blogem:Pane měl jste pravdu v Británii jsou informační média stále nezávislá...

EU opojena vlastní mocí,vakuovaná v jakési bublině své reality si prostě odchod takového hráče nemůže dovolit.Vzpomeňte co tu zaznělo ve spojení s Brexitem.Bude válka.Zhroutí se ekonomika.Rusko ovládne Evropu a bla,bla,bla..

Británie zůstává ,ale co dál ??

Volby v Rakousku za sebou zanechaly 50% nespokojených občanů.Konkrétně v Rakousku to byl souboj o přístupu k migrační krizi.V Británii také bude 50% nespokojených občanů.Zde je to spojeno z migrační krizí, ale hlavně ze suverenitou Británie.Britové prostě nechtějí aby jim EU diktovala co mají dělat a co ne.Toto jsou viditelné a zdokumentované výsledky.Ale nebuďte na pochybách,totožná situace vládne ve většině států unie.

Jenže ono se nic nezmění EU bude dále chrlit nesmyslné zákony(naposledy ten o zbraních),dále bude vydávat zbytečná nařízení (výkon vysavačů a rychlovarných konvic).Dále se budou snažit vnutit migrační kvóty suverénním státům.Takže ne, nic se nezmění.Rozum tedy říká že nespokojených občanů bude přibývat.Což má jediný logický závěr...

EU se dříve nebo později rozpadnou musí.Což je podle mě škoda.Protože základní myšlenka EU byla dobrá.Volný pohyb zboží a osob jsou dobrá myšlenka.Bohužel EU opojená mocí začala lidem dokazovat jak moc jsou důležití a nepostradatelní.A v tu dobu se celá dobrá věc zvrhla v nesmysl.

Pokud bych mohl ovlivnit chod EU,a ve světle toho co se děje,určitě bych se snažil o nějakou nápravu.Takto to dál nejde,nemůžeme diktovat státům co je správné a co není.Lidé jsou už nespokojení,dosavadní počínání bylo nesprávné.Zkusíme to znovu a lépe,vrátíme se k původní myšlence.

Bojím se že EU se zachová zcela opačně a ještě více přitvrdí.A tím si sama uváže oprátku kolem krku.Na druhou stranu to je dobře,protože pokud by měl návrat ke kořenům proběhnout legálně legislativní cestou(navrhování,schvalování,připomínkování,předkládání a to u všech návrhů),tak by celý restart trval desetiletí.Pokud se EU rozpadne začneme na nepopsaném listu.Poučeni z chyb minulých můžeme začít znovu a lépe.Jenže historie nám v tomto není příliš nakloněna,protože

všechny velké říše se jednou zhroutí a to bez výjimky.

Autor: Petr Skřivan | úterý 21.6.2016 10:19 | karma článku: 35.80 | přečteno: 1757x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.90 | Přečteno: 578 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2005 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.77 | Přečteno: 288 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.31 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 274 | Diskuse
Počet článků 29 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2797

Momentálně jsem vedoucím pracovníkem v IT oddělení. Živím se jako programátor/vývojář/IT specialista .V mé profesi je logické uvažování nezbytné, bohužel současné kroky EU jakoukoliv logiku postrádají. Nezastávám názor, že je třeba EU opustit, ale EU se musí od základu transformovat. Nejlépe návrat k ekonomické spolupráci a zrušit nesmyslnou Lisabonskou smlouvu. Jsem sportovní střelec a člen sdružení LEX (sdružení na ochranu práv majitelů zbraní).    

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...