Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zbraně lidem.Lehce zkreslené/účelové vystoupení na ČT

prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc. Tento pán možná z neznalosti,možná záměrně uvádí na ČT zkreslené informace.A protože se jedná o politika a navíc ve veřejnoprávní televizi mám potřebu toto uvést na pravou míru.

Můj blog se váže k tomuto pořadu na ČT:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/216411000370802/

Konkrétně k bloku jenž byl nazván ozbrojená veřejnost.Zde pan Zlatuška uvádí,že připravovaná směrnice o zbraních je primárně zaměřena na znehodnocené a expanzní zbraně.To samozřejmě není pravda,tato směrnice upravuje i kapacitu zásobníků a délku zbraně.Bodů jenž něco zakazují přikazují je daleko více,uvedl jsem pouze ty které nedávají smysl.Odkaz:http://gunlex.cz/clanky/tiskove-zpravy/2471-prohlaseni-lex-a-cmmj-ke-smernici-o-zbranich-a-hlasovani-europarlamentniho-vyboru-imco-pro-legalni-drzitele-to-neni-vyhra-ani-prohra-legislativni-proces-pokracuje .U samonabíjecích kulovnic je běžná kapacita 30 nábojů tak proč omezení na maximálně 21 nábojů.Jako když se někdo rozhodne vraždit tak 21 obětí je akceptovatelných.Nebo je to o prostém součtu? Něco jako 30 nábojů a Evropská komise má 28 členů.A nebudu zde rozebírat technickou úpravu jenž z kapacity zásobníku ubere požadovaných 9 nábojů.To se dá srovnat jen s veselou historkou z natáčení.A podívejte se i na zamítnuté body

Zde je původní návrh.http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/2427-co-prinasi-holandsky-navrh.Totální snůška nesmyslů vyprodukovaných v nějakém izolovaném ústavu pro duševně choré.Pokud by nebyl tlak veřejnosti a dalších subjektů,musela by muzea likvidovat všechny své sbírky a na koupi zapalovače ve tvaru pistole by bylo třeba zbrojního průkazu.

Máme se spolehnout na dobře vycvičenou  a vzdělanou policii.V Nice trvalo 20 minut než dorazila policie.Británie a útočník co uřízl hlavu vojákovi,příjezd policie 10 minut.Norský vrah Breivik, časová prodleva více než hodinu.Francie klub Bataclan, příjezd police 30min.Já nepochybuji o účelu policie,ale oni nemohou být všude.A slova o vysoké úrovni výcviku a profesionalitě.Možná u speciálních složek.To určitě ano,ale na místo vždy dorazí jako první řadový policista.Nechci nikoho urazit,ale troufám si tvrdit,že zde má většina civilů odstříleno daleko více než řadoví policista.Osobně znám i spoustu policistů co trénují pravidelně,potkávám je na střelnici velice často.Zde mohu jen konstatovat,že výcvik a praxe je na stejné úrovni.Já zde nemusím obhajovat svůj názor,stačí si nechat poradit od nejlepšího z nejlepších.Co se týká boje proti terorismu je tím nejlepším a nejefektivnějším Izrael

A poslední poznámka se týká útočníka na Texaské univerzitě v roce 1966.Pan Zlatuška zcela pravdivě uvádí,že s krátkou zbraní(ty budou nově povoleny v Texasu na univerzitách nosit)by stejně nebyla šance útočníka zastavit.Ale opět musíme uvést celou pravdu.Totiž střelec byl v obrovské výhodě a mohl zcela beze strachu střílet kolem sebe.Totiž policie neměla tak výkonné dlouhé zbraně aby ho jakkoliv ohrozila. Tato situace se změnila až příchodem civilistů s civilními dlouhým zbraněmi.Do té doby byl střelec nezranitelný.Až palba těchto civilů z výkonných pušek umožnila účinnou adekvátní akci.Navíc 99% útoků ve školách má stejný scénář.Tedy útočník co jde od učebny k učebně a střílí na vše co se pohne.V tomto případě by obrana krátkou zbraní byla velice efektivní.

 

  

  

 

Autor: Petr Skřivan | středa 3.8.2016 13:33 | karma článku: 37,99 | přečteno: 2438x
  • Další články autora

Petr Skřivan

Greendeal: umělá inteligence

Tato země produkuje 2% skleníkových plynů. Takže kdyby se Británie v tomto okamžiku potopila, nemělo by to na klima žádný vliv. O budoucnosti planety budou rozhodovat chudí lidé v Asii a Latinské Americe.

8.3.2023 v 8:07 | Karma: 20,11 | Přečteno: 515x | Diskuse| Politika

Petr Skřivan

Budeme potřebovat dva svetry a petrolejku

Svetr .. mnoho povyku pro nic. Někteří lidé se předhánějí v ochotě a počtu svetrů navlečených na jednu osobu. Jenže tuto zimu se nebude hrát o teplotu v obýváku. Sázky mohou být daleko vyšší

8.9.2022 v 8:03 | Karma: 27,20 | Přečteno: 584x | Diskuse| Politika

Petr Skřivan

Polopravdy a manipulace ohledně zbraní

Potřebujete loajálního odborníka pro štvavou kampaň, potřebujete házet špínu na určitou skupinu lidí. Je zde menší háček, skuteční odborníci stojí na opačné straně barikády. Zapomenete na odborníka a seženete "správného" autora.

31.10.2019 v 9:55 | Karma: 41,79 | Přečteno: 4812x | Diskuse| Společnost

Petr Skřivan

Bránit sebe nebo rodinu se důrazně nedoporučuje

Aktivisté a politici se nám snaží vnutit představu, že bránit se útočníkům je naprostý nesmysl. Spolupracujte s pachatelem a hlavně se nepokoušejte bránit. Dejte jim auto, majetek, zavřete oči a přeneste se na vysněné místo.

24.1.2019 v 8:39 | Karma: 44,00 | Přečteno: 5628x | Diskuse| Společnost

Petr Skřivan

Státy EU se musí vzdát své suverenity !!

Státy EU musí převést některé své pravomoci do Bruselu. To o čem se pouze spekulovalo je nyní oficiální. Merkelová má jediný recept na záchranu EU, členské státy nemohou rozhodovat o svém osudu. Suverenita států musí být osekána.

5.12.2018 v 9:18 | Karma: 43,13 | Přečteno: 2683x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2777x
Momentálně jsem vedoucím pracovníkem v IT oddělení. Živím se jako programátor/vývojář/IT specialista .V mé profesi je logické uvažování nezbytné, bohužel současné kroky EU jakoukoliv logiku postrádají. Nezastávám názor, že je třeba EU opustit, ale EU se musí od základu transformovat. Nejlépe návrat k ekonomické spolupráci a zrušit nesmyslnou Lisabonskou smlouvu. Jsem sportovní střelec a člen sdružení LEX (sdružení na ochranu práv majitelů zbraní).    

Seznam rubrik