Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Střelba v USA - musíme omezit zbraně !!

Sluníčka se radují. Masakr v USA je výborná záminka pro odzbrojení obyvatel v České Republice. Lžou, srovnávají nesrovnatelné, jen aby mohli zakazovat a omezovat.

Masakr se odehrál v USA, ale sluníčka volají po přísnější regulaci zbraní u nás v ČR. Už jen fakt, že zde někdo srovnává naši legislativu s legislativou USA je nesmysl. ČR má jeden z nejlepších zákonů, zatímco v USA ani nemusíte vlastnit/dělat zbrojní průkaz. Policie v USA byla překvapená počtem zbraní jenž střelec vlastnil. No ano, v USA se některé zbraně neregistrují, a pokud se jedná o prodej mezi dvěma soukromými osobami, tak se to policie ani nedozví. V ČR je každá konkrétní zbraň registrována na konkrétní osobu, a pokud jí majitel prodává, musí být prodej realizován opět přes policii. Ta samozřejmě upraví záznam v registru, a tak má policie ČR přesný přehled kolik zbraní konkrétní osoba vlastní. Mimochodem pokud v ČR vlastníte víc jak dvě zbraně, musí být uloženy v uzamykatelné ocelové schránce, zákon přesně stanoví jak má schránka vypadat, a jakou má mít odolnost(v podstatě je to lehký trezor). Pokud vlastníte více jak 10 zbraní, musíte je ukládat do přesně specifikovaného trezoru. 

Sluníčka v ČR chtějí omezovat zbraně na základě masakru v USA. Zkusím použít stejnou logiku. Pokud spadne balkón v Etiopii a usmrtí uživatele, tak já pomatený aktivista budu žádat uzavření všech balkónů na území ČR. Marně mi budou stavební inženýři vysvětlovat naše přísnější/rozdílné stavební zákony, já budu trvat na svém nesmyslném přesvědčení.   

V diskusích pod články se neobjevil ani jediný argument který by podpořil omezení zbraní v ČR. Vybral jsem jen tři se kterými pár čtenářů souhlasilo.

1. Ještě že návštěvníci neměli zbraně, to by bylo mrtvých ještě více. Většina těchto masakrů se odehrává v takzvaných gun-free zone. Střelec si záměrně vybírá místa kde střelbu nemůže nikdo opětovat. Mimochodem, zbraně měli třeba členové kapely, ale oni je raději nepoužili. Nechtěli riskovat fakt, že je bude policie považovat za komplice. To trochu nekoresponduje s přesvědčením sluníček, že všichni majitelé zbraní jsou hlupáci kteří se nemohou dočkat až někoho zastřelí.     

2. Více zbraní mezi lidmi automaticky znamená větší násilnosti/kriminalitu Klasická neustále opakovaná lež. Musíte vycházet z faktu, že se bavíme o zbraních legálních, to je důležité. Tak třeba v Rusku je prakticky nemožné vlastnit legálně zbraň, dle sluníček musí být tato země nejbezpečnější na světě. Nebo Mexiko, opět prakticky nejde vlastnit legálně zbraň, drogové kartely se zde vraždí pomocí telepatie. Opačný extrém je Švýcarsko, zde má zbraň většina lidí doma, a není to obyčejná zbraň ale ta zlá automatická, dle sluníček je Švýcarsko velmi nebezpečné země. Samozřejmě hned poukážou na fakt, že Švýcarsko je jiná země, jiná mentalita. Proč tedy proboha tento fakt záměrně ignorují, když chtějí zabavovat zbraně v ČR kde jako důvod uvádějí masakr v USA ?

3. Automatické tedy zbraně střílející dávkou by se měli zakázat. Co na tento blábol odpovědět, tyto zbraně jsou v Evropě zakázané už celá desetiletí(dokonce i v USA je nákup těchto zbraní výrazně omezen). Možná by pomohlo, zakázat je ještě víc.

Ještě jeden argument mě zaujal. I kdyby měl někdo zbraň, tak by tomuto masakru nemohl zabránit. S tímto názorem naprosto souhlasím, ale toto tvrzení platí jen a pouze pro tento případ. Samozřejmě bude jiná spousta případů kdy zbraň v rukou trénovaného civilisty může pomoci. Jen tak mimochodem, tento střelec z "výšky" nebyl první. Nápad střílet z vyvýšeného místa měl v roce 1966 Charles Whitman, tento vrah vylezl na vyhlídkovou věž odkud 90 minut nerušeně střílel na vše co se pohnulo(ani nepotřeboval dav lidí). Asi se ptáte proč trvalo policii 90 minut než vraha zneškodnila, jednoduše neměla vhodné zbraně(co se týká vzdálenosti). Tento vrah tedy mohl neohroženě střílet, nikoho k sobě prostě nepustil. Tuto výhodu ztratil až poté, kdy civilisté půjčili své výkonné lovecké pušky do rukou policie. Až v tento moment mohla policie střelce ohrozit, a donutila ho přerušit palbu.

Pokud stále trváte na názoru, že zbraně jsou ošklivé, sdělím vám jedno ohromné tajemství. Agresora se zbraní kopretinou nezastavíte. Jak řekl dalajláma, má-li někdo zbraň a snaží se vás zabít, je přiměřené bránit se střelbou z vlastní zbraně.

Zákony, které zakazují nošení zbraní, jsou takové povahy, že odzbrojí pouze ty, kteří nejsou odhodláni ani nakloněni páchání zločinů. Takové zákony činí věci horšími pro napadeného a snadnějšími pro útočníka, slouží spíše ku podpoře než k zabránění vraždám, neboť neozbrojený člověk může být napaden s větší sebedůvěrou než ozbrojený...Thomas Jefferson

 

       

Autor: Petr Skřivan | středa 4.10.2017 14:18 | karma článku: 42,81 | přečteno: 3751x
  • Další články autora

Petr Skřivan

Greendeal: umělá inteligence

Tato země produkuje 2% skleníkových plynů. Takže kdyby se Británie v tomto okamžiku potopila, nemělo by to na klima žádný vliv. O budoucnosti planety budou rozhodovat chudí lidé v Asii a Latinské Americe.

8.3.2023 v 8:07 | Karma: 20,11 | Přečteno: 515x | Diskuse| Politika

Petr Skřivan

Budeme potřebovat dva svetry a petrolejku

Svetr .. mnoho povyku pro nic. Někteří lidé se předhánějí v ochotě a počtu svetrů navlečených na jednu osobu. Jenže tuto zimu se nebude hrát o teplotu v obýváku. Sázky mohou být daleko vyšší

8.9.2022 v 8:03 | Karma: 27,20 | Přečteno: 584x | Diskuse| Politika

Petr Skřivan

Polopravdy a manipulace ohledně zbraní

Potřebujete loajálního odborníka pro štvavou kampaň, potřebujete házet špínu na určitou skupinu lidí. Je zde menší háček, skuteční odborníci stojí na opačné straně barikády. Zapomenete na odborníka a seženete "správného" autora.

31.10.2019 v 9:55 | Karma: 41,79 | Přečteno: 4812x | Diskuse| Společnost

Petr Skřivan

Bránit sebe nebo rodinu se důrazně nedoporučuje

Aktivisté a politici se nám snaží vnutit představu, že bránit se útočníkům je naprostý nesmysl. Spolupracujte s pachatelem a hlavně se nepokoušejte bránit. Dejte jim auto, majetek, zavřete oči a přeneste se na vysněné místo.

24.1.2019 v 8:39 | Karma: 44,00 | Přečteno: 5628x | Diskuse| Společnost

Petr Skřivan

Státy EU se musí vzdát své suverenity !!

Státy EU musí převést některé své pravomoci do Bruselu. To o čem se pouze spekulovalo je nyní oficiální. Merkelová má jediný recept na záchranu EU, členské státy nemohou rozhodovat o svém osudu. Suverenita států musí být osekána.

5.12.2018 v 9:18 | Karma: 43,13 | Přečteno: 2683x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2777x
Momentálně jsem vedoucím pracovníkem v IT oddělení. Živím se jako programátor/vývojář/IT specialista .V mé profesi je logické uvažování nezbytné, bohužel současné kroky EU jakoukoliv logiku postrádají. Nezastávám názor, že je třeba EU opustit, ale EU se musí od základu transformovat. Nejlépe návrat k ekonomické spolupráci a zrušit nesmyslnou Lisabonskou smlouvu. Jsem sportovní střelec a člen sdružení LEX (sdružení na ochranu práv majitelů zbraní).    

Seznam rubrik