Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma.

Snaha o vystoupení z EU v současné době je spíše kontraproduktivní, nepřineslo by to pozitiva převyšující negativa.

Ale jde také o to, že vystoupení z EU není vůbec připraveno a zpracováno. Jsem pro skutečně odpovědnou přípravu vystoupení z EU, protože jí stejně jednou budeme potřebovat, pokud se EU radikálně nezmění, což nepředpokládám.

Dosud jsem nenašel žádnou, opakuji: ŽÁDNOU skutečně připravenou a přijatelnou metodiku vystoupení z EU, není ti ani Machova varianta, kterou publikoval.

Je potřeba to připravit.

1 0
možnosti
LP

Skvěle napsáno, Petře. Děkuji.

1 0
možnosti
MM

Přes všechny výhrady k EU jsem přesvědčen, že čím méně EU, tím více Ruska.

Nejsme Velká Británie, která má ovšem s brexitem sama velké problémy.

7 2
možnosti
PB

P28e24t27r 18B70ü35r32g49e62r

19. 10. 2017 10:46

Dobře napsané.

V médiích lze slyšet názor politické reprezentace, že jako exportní ekonomika bez EU nemůžeme být. Ale vždyť si lze představit stav, kdy budeme i nadále exportovat i přes administrativní bariéru celnice.

K výhodám členství v EU bych snad ještě přidal to, že leckterých spotřebitelských výhod nás, maličkých, bychom se v samostatném Česku dostali ve vzdálené budoucnosti či nikdy. Mám na mysli například roaming a mobilní telefonii vůbec, dále pak poplatky bankovní, korektiv přemrštěných cen některých komodit snadným nákupem v zahraničí....

1 0
možnosti
MS

Ano. Takhle to vidím také. Je to problém, který má jen dvě řešení. Buď reforma, nebo rozpad, kde otázky výstupu budou nepodstatné.

Tohle není jen o ČR, ale reakce v Rakousku,v Německu, ve Francii , kde protiimigrační strany posílily, jsou jasným signálem směrem k Bruselu, že trpělivost voličů na západ od nás přetekla.

Je to jednoduchá matematika a logika. I kdybychom přijali těch pomyslných milion lidí, příští rok už to budou dva miliony, bez vidiny řešení situace a to samé je i ve státech, kde tyto strany posílily. Žádná deportační politika fakticky nefunguje, v Evropě je neidentifikovaný počet lidí bez dokladů, nebo s falešnými doklady a falešným věkem. Za takových podmínek policie nikdy nebude stíhat svoji práci a tajné služby? Kapitola sama pro sebe. Když došlo k útoku, tak vyšlo najevo, že útočník byl v minulosti v hledáčku tajných služeb, takže jakým neznámým způsobem tajná služba pracuje?

Je to jen o důvěře ve volené zástupce (tuzemské,nebo EU), že tu nastaví takový systém, ve kterém se neumlátíme a nebudeme se bát o svoji rodinu a ve kterém nás ozbrojené složky buď ochrání, nebo nám dají prostor k vlastní ochraně, aniž bychom se báli soudu za ublížení na zdraví.

0 0
možnosti
JB

J81a33n 67B40u43r45d37a

19. 10. 2017 10:56

Reformovat jak? Hrozně moc lidí píše, jak se musí Unie reformovat, ale málokdo napíše, jak by to mělo po těch reformách vlastně vypadat.

0 0
možnosti
JS

Mohl by jste objasnit jak Britové dali jasně najevo odchod z EU? Děkuji.

0 0
možnosti
DR

Popsal jste to poměrně přesně. Můj názor je, zůstat v EU, ale mimo tvrdé jádro.

0 0
možnosti
ZJ

Když jsme vstupovali do EU, tak slibovali hory doly. Pochybuji ,kdyby řekli co všechno budou nařizovat, že by lidé hlasovali pro.

1 2
možnosti
KS

K88a70r83l26a 53S51u54c94h64á

19. 10. 2017 10:05

odpověď na otázku z titulky je pro mě jednoznačná- pryč! bez ohledu na blíže nedoložené vyhrůžky, spojené s tímto krokem

2 5
možnosti

Jste ochotna tento krok zaplatit? Náklady na odchod z EU budou znamenat pokles ekonomiky, řádově o 10 %, a výrazné zvýšení nezaměstnanosti.

2 1
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2777x
Momentálně jsem vedoucím pracovníkem v IT oddělení. Živím se jako programátor/vývojář/IT specialista .V mé profesi je logické uvažování nezbytné, bohužel současné kroky EU jakoukoliv logiku postrádají. Nezastávám názor, že je třeba EU opustit, ale EU se musí od základu transformovat. Nejlépe návrat k ekonomické spolupráci a zrušit nesmyslnou Lisabonskou smlouvu. Jsem sportovní střelec a člen sdružení LEX (sdružení na ochranu práv majitelů zbraní).    

Seznam rubrik