Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celé vzrušení kolem samonabíjecích pušek v ČR je z větrů kulička. Léta si čeští střelci doma leští své demilitariované sapry, ákáčka, áer patnáctky a podobné věcičky a všem to bylo víceméně jedno.

Až EK rozvířila vodu se svou směrnicí, která vznikla pravděpodobně jen díky tomu, aby se politici mohli plácat po zádech, jak bojují proti terorismu a to bohužel nastartovalo emoce různých lidí, kteří se prostě potřebují vymezit a byl vyroben problém.

3 0
možnosti

Já se ve zbraních nevyznám, jen to, co jsme měli na vojně, ale mohu potvrdit z oblasti, ve které se vyznám, že když jsem slyšel o tom něco v Českém rozhlase, tak jsem se taky hodně nasmál.

0 0
možnosti

Petře, držte se, za mne karma a jen drobná rada: s těmi hlupáky se nesnažte diskutovat, jsou lepší, než my :-)

0 0
možnosti

Já se opravdu snažím vysvětlovat to lidem co zbraně nezajímají. Je důležité aby měli informace i z druhé strany barikády. Musí vědět že teď se jich to sice netýká ale příští zákaz se jich týkat může viz hon na majitele SUV. A přijdou další zákazy od aktivistů co vědí všechno nejlépe...

3 1
možnosti

Vy jste si poprvé pustil Plusko? Nebo dokonce teprve teď přečetl ten článek z března? Nastolujete falešnou premisu, že v sekci Názory a argumenty ČRo by se měli vyjadřovat pouze odborníci. Takto tento formát nefunguje a nikdy nefungoval. Kdo poslouchal například Ivana Hoffmana, Petra Žantovského, etc., tak mu to musí být jasné. Těch autorů a komentátorů jsou tam i v podobných pořadech desítky. Kubičko, Hvížďala, Holub, Pehe, Kulidakis,...

Jinak pokud upozorňujete na nepřesnosti v tom článku pana Konráda, tak je to v pořádku. I když jde často jen o slovíčkaření. Pokud vy nevidíte jediný důvod pro omezení držení střelných zbraní, tak já zase ve vašem blogu nenašel jediný důvod pro jejich neomezení dle směrnice.

3 3
možnosti

J36a93n 80J35i22r70k86a

31. 10. 2019 16:43

btw Plusko je SKVĚLÁ stanice R^

1 0
možnosti
Foto

Ano polopravd a manipulací je Váš článek plný hned od počátku

např. v bodu1/ jste si citaci účelově zkrátil-původně je psáno toto:

"A na zachování poloautomatik slyšeli i jiní politikové a někteří se dokonce nechali s hi-tech kvéry vyfotografovat, jako třeba švarná poslankyně ODS Černochová, o Chovancovi nemluvě, ten to přímo zahrnul do volební kampaně. Hlava z toho šla kolem."

Tam se píše, že na to téma politici slyšeli, a že to Chovanec zahrnul do své kampaně což je fakt ne to, že se s Hi-tech kvérem nechal vyfotit.

To,že Černochová se fotila s moderní zbrání je taky fakt.

1 1
možnosti

Já rozporuji že se nechali vyfotografovat s hitech kvéry. Dobře Černochová má v ruce hitech kvér(zde nic nenamítám) ale chovanec má vykopávku. Autor tedy u Chovance chyboval s označením hitech kvér. Nikde nezmiňuji něco o kampani tak proč to sem taháte?

0 2
možnosti
Foto

Já se budu v ČR cítit bezpečně, až bude mít každý občan starší 15 let samopal.

3 0
možnosti

J30a70n 49J17i32r75k68a

31. 10. 2019 15:06

Jedna velká hrůza. Jak článek, tak autor, tak tato diskuse.

Skřivane, Skřivane. Klidně si dál pište podobné slátaniny, ale aspoň to po sobě dejte někomu přečíst.

2 3
možnosti

Uzasna argumentace;-D Neco tak blbyho jsem uz dlouho necetla. To jsi zplodil sam, nebo jsi prizval celou rodinu?

0 0
možnosti
Foto

Nejvetsi karma jakou jsem tu kdy dal. Dekuji....

0 1
možnosti

J13a81n 26Z48í79m34a

31. 10. 2019 13:56

Do techle diskusi by měli mluvit odborníci. Anarchisté, aktivisté a jiná levicová pseudoveřejnost by neměli mít možnost ani moc do takových věcí mluvit.

2 1
možnosti

Je pravda, že ten článek pana Konráda je napsaný ledabyle, s věcnými chybami (které uvádíte ve svém blogu). Rozhlas by měl mít vyšší nároky na své přispěvatele a komentátory.

Na druhou stranu hnát to do extrému a tvrdit, že lidé jako Konrád chtějí lidem sebrat i nože, jak tvrdíte v závěru blogu......... to je prostě přehnané.

Konrád hovoří i za lidi jako já a jde nám ne o to sebrat lidem nože, ale o rozumné rozvrstvení zbraní --- v rámci armády i civilního sektoru.

Armáda má právo na vše, co potřebuje.

U soukroých osob je vyloučené vlastnictví těžkých zbraní, z pušek jsou přípustné pouze lovecké, sportovní a historicko-sběratelské, a dále krátké zbraně pro osobní ochranu, tj. revolvery a pistole.

V kostce.

A ano, je to tak --- to, proč nechceme, aby byly povoleny rychlopalné pušky, jsou všichni ti pomatení američtí střelci ve školách. Oni rychlopalné pušky milují a jeden vedle druhého používají. Dá se s nimi zabít hodně lidí najednou za krátký čas. Není jediný důvod, proč by tohle měli vlastnit evropští civilisté.

Tak to vidím já.

--------------------

Kdybych vaši přehnanost otočil proti vám, tak bych se zeptal --- fajn, takže budeme v obchodech prodávat granátomety a nášlapné miny???

3 3
možnosti

Můžete mi osvětlit termín "rychlopalná puška"? Je to plně automatická zbraň, která je pro civilní vlastnictví u nás zakázaná, a v USA od toku 1986 zakázaný prodej? A nebo to je například i opakovačka typu Winchester, ze které se dá při troše tréningu "pálit" opravdu rychle? A "těžké zbraně" jsou přesně co? Záleží na hmotnosti, ráži, nebo čem? Zdá se, že se v problematice opravdu orientujete....

1 1
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2777x
Momentálně jsem vedoucím pracovníkem v IT oddělení. Živím se jako programátor/vývojář/IT specialista .V mé profesi je logické uvažování nezbytné, bohužel současné kroky EU jakoukoliv logiku postrádají. Nezastávám názor, že je třeba EU opustit, ale EU se musí od základu transformovat. Nejlépe návrat k ekonomické spolupráci a zrušit nesmyslnou Lisabonskou smlouvu. Jsem sportovní střelec a člen sdružení LEX (sdružení na ochranu práv majitelů zbraní).    

Seznam rubrik