Zbraně NE - s pozdravem váš senát

7. 12. 2017 9:41:20
Senát zamítl novelu ústavního zákona o bezpečnosti. Senát se postavil na stranu EU, potažmo na stranu Evropské komise která prosadila nesmyslnou směrnici. Zmíněná novela byla přímou reakcí na směrnici EK a měla střelcům pomoci.

Tato novela neměla přidat žádná práva, neměla zajistit zbraň do každé rodiny a neusnadnila získání ZP. Tato novela jen měla pomoci ponechat současný stav.

Tento blog se bude věnovat jedinému tématu. Senát odmítl novelu ústavního zákona. Poprosím všechny bijce za odzbrojení kteří se o dané téma zajímají už celé dva dny a cítí se experty, prosím nejdříve si prostudujte tento blog: https://petrskrivan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=583660 Je to opravdu důležité, většina lží zastánců odzbrojení je už popsána a vyvrácena v tomto blogu. Pokud už máte načerpány informace a stále máte pochybnosti, nebo argumenty které odzbrojování podporují zkuste ještě tento blog: https://petrskrivan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=626807

z výše uvedeného v bodech:

  • ZP rozhodně nemůže mít každý, polovina uchazečů ZP nedostane
  • zbraň nebude mít každý, tyto pravidla se vůbec nemění
  • držitelé nechtějí větší pravomoci, chtějí zachovat současný stav
  • EU už dopředu hlásí, směrnice je měkká a za dva roky se bude zakazovat ještě více
  • více zbraní=větší kriminalita, absolutní několikrát vyvrácená lež
  • automatické zbraně jsou zakázané, opravdu jsou zakázané

Tak teď když už jsou všichni informovaní budu se věnovat senátu a jeho rozhodnutí. Většina záporně hlasujících svůj postoj komentovala jediným vysvětlením, novela nezabrání implementaci Evropské směrnice a tak je vlastně zbytečná. Ale ono to bylo myšleno zcela jinak. Novela měla ozbrojenou veřejnost zapojit do vnitřní bezpečnosti státu. Proč?

Smlouva o fungování Evropské unie v článcích 4, 72 a 276 výslovně říká, že vnitřní bezpečnost státu zůstává výlučnou kompetencí členských států a ani Evropský soudní dvůr o těchto záležitostech nemůže rozhodovat. Smlouva o fungování EU je navíc jednou ze zakládajících smluv, které nesmí být měněny bez souhlasu všech členských států.

Jednoduché a elegantní, pokud by senát novelu schválil, tak by se Čeští střelci měli větší páky proti diktátu EU která se je snaží odzbrojit. Mimochodem podobný postup použilo i Finsko a vyjednalo si výjimku. Zamítnutím dal senát jasný signál občanům, držte hubu a krok.

A poslední bod. Spousta lidí na diskusích pod články se vyjadřuje ve smyslu: proč by měli mít myslivci/sportovní střelci zase něco extra, to jako že jsou něco víc? Další obrovský omyl, nikdo nechce nic navíc a nikdo nechce větší práva. To co chce Česká střelecká veřejnost je zachování současného stavu. Opravdu si zde připadáte jako na divokém západě? Opravdu vás držitelé ZP tak ohrožují? Odpověď bude z 99% NE. Proč tedy měnit jeden z nejlepších zbraňových zákonů? Proč měnit něco co perfektně funguje?

Autor: Petr Skřivan | čtvrtek 7.12.2017 9:41 | karma článku: 34.98 | přečteno: 1122x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Jan Bartošek

Migrační pakt čeká poslední akt

Evropa se aktuálně plácá po ramenou, tedy spíš její čelní eurounijní představitelé, že v jednání členských států došlo ke shodě na konečné podobě tzv. migračního paktu. Obrazně, ale především mediálně.

28.3.2024 v 6:12 | Karma článku: 8.31 | Přečteno: 260 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Návod na opravu naší ekonomiky

Když jsme před více než třiceti lety prožívali revoluci, přáli jsme si stát se součástí západu. Západní svět pro nás představoval vzor. Něco se ovšem zvrtlo.

27.3.2024 v 16:55 | Karma článku: 42.13 | Přečteno: 2652 | Diskuse

Petr Lachnit

Jarní příroda čistí tělo i duši. Česnek medvědí obzvláště

Vítání jara má nespočet podob pro každého z nás. Osobně nástup teplejších dní slavím sběrem medvědího česneku v tvrdých luzích kolem mé milované řeky Labe.

27.3.2024 v 8:38 | Karma článku: 9.42 | Přečteno: 138 | Diskuse

Daniela Kovářová

Kdo hájí zájmy dětí

Zájem dítěte je nejvyšší metou, kterou si jako zaklínadlo opakují rodiče, rodinní advokáti, opatrovníci i opatrovničtí soudci při každém rozhodování o dětech.

26.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 19.24 | Přečteno: 421 | Diskuse

Jiří Paroubek

Chce vláda řídit zemi jen pomocí kampaní?

Andrej Babiš se dopustil jisté neobratnosti, když se v reakci na nechutné obvinění ze strany ministra Lipavského, že je pro zemi „bezpečnostním rizikem“, dožadoval základních informací o politickém oponentovi.

22.3.2024 v 15:46 | Karma článku: 29.39 | Přečteno: 618 | Diskuse
Počet článků 29 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2797

Momentálně jsem vedoucím pracovníkem v IT oddělení. Živím se jako programátor/vývojář/IT specialista .V mé profesi je logické uvažování nezbytné, bohužel současné kroky EU jakoukoliv logiku postrádají. Nezastávám názor, že je třeba EU opustit, ale EU se musí od základu transformovat. Nejlépe návrat k ekonomické spolupráci a zrušit nesmyslnou Lisabonskou smlouvu. Jsem sportovní střelec a člen sdružení LEX (sdružení na ochranu práv majitelů zbraní).    

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...