Zbraně NE - s pozdravem váš senát

Senát zamítl novelu ústavního zákona o bezpečnosti. Senát se postavil na stranu EU, potažmo na stranu Evropské komise která prosadila nesmyslnou směrnici. Zmíněná novela byla přímou reakcí na směrnici EK a měla střelcům pomoci. 

Tato novela neměla přidat žádná práva, neměla zajistit zbraň do každé rodiny a neusnadnila získání ZP. Tato novela jen měla pomoci ponechat současný stav.  

Tento blog se bude věnovat jedinému tématu. Senát odmítl novelu ústavního zákona. Poprosím všechny bijce za odzbrojení kteří se o dané téma zajímají už celé dva dny a cítí se experty, prosím nejdříve si prostudujte tento blog: https://petrskrivan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=583660  Je to opravdu důležité, většina lží zastánců odzbrojení je už popsána a vyvrácena v tomto blogu. Pokud už máte načerpány informace a stále máte pochybnosti, nebo argumenty které odzbrojování podporují zkuste ještě tento blog: https://petrskrivan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=626807

z výše uvedeného v bodech:

  • ZP rozhodně nemůže mít každý, polovina uchazečů ZP nedostane
  • zbraň nebude mít každý, tyto pravidla se vůbec nemění
  • držitelé nechtějí větší pravomoci, chtějí zachovat současný stav
  • EU už dopředu hlásí, směrnice je měkká a za dva roky se bude zakazovat ještě více
  • více zbraní=větší kriminalita, absolutní několikrát vyvrácená lež
  • automatické zbraně jsou zakázané, opravdu jsou zakázané

Tak teď když už jsou všichni informovaní budu se věnovat senátu a jeho rozhodnutí. Většina záporně hlasujících svůj postoj komentovala jediným vysvětlením, novela nezabrání implementaci Evropské směrnice a tak je vlastně zbytečná. Ale ono to bylo myšleno zcela jinak. Novela měla ozbrojenou veřejnost zapojit do vnitřní bezpečnosti státu. Proč? 

 Smlouva o fungování Evropské unie v článcích 4, 72 a 276 výslovně říká, že vnitřní bezpečnost státu zůstává výlučnou kompetencí členských států a ani Evropský soudní dvůr o těchto záležitostech nemůže rozhodovat. Smlouva o fungování EU je navíc jednou ze zakládajících smluv, které nesmí být měněny bez souhlasu všech členských států.     

Jednoduché a elegantní, pokud by senát novelu schválil, tak by se Čeští střelci měli větší páky proti diktátu EU která se je snaží odzbrojit. Mimochodem podobný postup použilo i Finsko a vyjednalo si výjimku. Zamítnutím dal senát jasný signál občanům, držte hubu a krok. 

A poslední bod. Spousta lidí na diskusích pod články se vyjadřuje ve smyslu: proč by měli mít myslivci/sportovní střelci zase něco extra, to jako že jsou něco víc? Další obrovský omyl, nikdo nechce nic navíc a nikdo nechce větší práva. To co chce Česká střelecká veřejnost je zachování současného stavu. Opravdu si zde připadáte jako na divokém západě? Opravdu vás držitelé ZP tak ohrožují? Odpověď bude z 99% NE. Proč tedy měnit jeden z nejlepších zbraňových zákonů? Proč měnit něco co perfektně funguje?  

  

Autor: Petr Skřivan | čtvrtek 7.12.2017 9:41 | karma článku: 35,03 | přečteno: 1123x