Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Státy EU se musí vzdát své suverenity !!

Státy EU musí převést některé své pravomoci do Bruselu. To o čem se pouze spekulovalo je nyní oficiální. Merkelová má jediný recept na záchranu EU, členské státy nemohou rozhodovat o svém osudu. Suverenita států musí být osekána.

Popravdě když jsem se poprvé dozvěděl o této zvrácenosti myslel jsem, že se jedná o žert, předat více pravomocí do Bruselu a vzdát se suverenity..... i ten nejzarytější eurohujer začne pochybovat o zdravém rozumu špiček EU. Vždyť pod brexitem je nemalou měrou podepsána neochota Britů k těsnější integraci.  Mainstream vždy tvrdil, že za brexit mohou nevzdělaní vidláci s nízkým příjmem. Ale David Cameron před brexitem dojednal řadu výjimek pro Británii. Stěžejní bod se týkal stále těsnější integrace členských zemí, tedy předávání více a více pravomocí do rukou Bruselu. Tedy tato otázka byla při brexitu stěžejní. A co EU, poučila se? Našel se někdo rozumný? NE !

V Česku byla široce diskutována kauza romské herečky která si zkoušela pronajmout byt. Paní ombudsmanka Šabatová oprášila ověřené Rakousko-Uherské postupy a nasadila agenta provokatéra. Nutno podotknout že tento brilantní tah vyšel na jedničku a rybka se chytla. Svéprávný majitel si nepřál pronajmout svůj majetek určité skupině lidí, nebudu se pouštět do spekulací proč měl nastavenu tuto podmínku. Ale co si ten hulvát myslí? Že on bude rozhodovat o svém majetku? Nehoráznost !  A teď se podobný model bude aplikovat na úrovni států, občané už nebudou moci rozhodovat o své zemi. Rozhodovat bude Brusel, protože jen úředník v Bruselu může fundovaně rozhodnout o zákonu který bude platit v zemi kterou on ani nedokáže najít na mapě. Jen a pouze úředník v Bruselu ví co je pro lidi dobré, opravdu to nejde jinak, toto je jediná cesta k lepším zítřkům. 

Není náhoda, že tato slova padla v době kdy stále více států odmítá pakt OSN o migraci. Příliš států vyjádřilo svůj názor, příliš oveček se odtrhlo od stáda. EU nemůže tolerovat toto neposlušné chování. Nikdo nám tu bábovičky rozkopávat nebude, příště žádné hlasování. Představte si nádherný svět bez hlasování, EU nějaké nařízení/zákon zpracuje a následně schválí, členským státům jen nařídí implementaci. Žádný stres z možného zamítnutí, žádné placené články v novinách jak moc je daná věc přínosná. 

Marně jsem hledal články které podrobně rozeberou slova Merkelové a provedou analýzu, marně jsem čekal na experty v naší ČT. Naše média zřejmě razí heslo  "v nevědomosti je síla". Nakonec jsem svou snahu vzdal a vyhledal nějaké články sám, většina zdrojů(stejně jako já) výrok Merkelové přímo spojuje s fiaskem okolo paktu o migraci.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article184292124/Angela-Merkel-Nationalstaaten-sollten-heute-bereit-sein-Souveraenitaet-abzugeben.html

https://www.breitbart.com/europe/2018/11/23/merkel-eu-hand-sovereignty-brussels/

https://www.kas.de/veranstaltungsberichte/detail/-/content/-das-herz-der-demokratie-

https://www.express.co.uk/news/politics/1048913/brexit-news-angela-merkel-germany-eu-sovereignty-uk

Třešničkou na dortu je souhlasné stanovisko prezidenta Francie pana Macrona, oba dva hrobníci jenž kopou hrob EU jsou opět na stejné vlně. Co na tom že Francie už pár týdnů hoří a zvažuje vyhlášení výjimečného stavu. Tedy on už ve Francii platí výjimečný stav, protože plynule přešel v normální. Pokud tedy vyhlásí výjimečný stav, bude to výjimečně výjimečný stav. Jinak řečeno svou zemi už dovedl na okraj propasti a teď to zkouší s celou EU.    

 

Pro EU je velice obtížné ovládat stádo za pomocí demokratických postupů. Tento fakt si moc dobře uvědomoval i Martin Schulz který bojoval proti "nepřátelům svobody". Ten si chtěl poslušnost "východních národů" vynutit dokonce silou. Popravdě tento výrok možná i překonává současný výrok Merkelové, nechápu proč toto prohlášení neplnilo titulní stránky novin. Nechápu tu zaslepenost eurohujerů, toto je přeci jasný důkaz kudy se bude EU ubírat.  

 

Karty jsou vyloženy na stůl, už nemusíme spekulovat. EU to zkusila demokratickou cestou. Tento pokus selhal, nepřátelé svobody mají příliš mnoho práv. Jak lidem vnutit něco proti jejich vůli?  EU se může vydat cestou diktatury, tedy plán Merkelové. Nebo zvolit koncept pana Schulze a vynutit si poslušnost silou. Samozřejmě je tu i třetí možnost o které špičky EU ani neuvažují, poučit se z chyb, zrušit Lisabonskou smlouvu, a vrátit se ke kořenům. Tedy návrat k ekonomické spolupráci.      

Autor: Petr Skřivan | středa 5.12.2018 9:18 | karma článku: 43,13 | přečteno: 2683x
  • Další články autora

Petr Skřivan

Greendeal: umělá inteligence

Tato země produkuje 2% skleníkových plynů. Takže kdyby se Británie v tomto okamžiku potopila, nemělo by to na klima žádný vliv. O budoucnosti planety budou rozhodovat chudí lidé v Asii a Latinské Americe.

8.3.2023 v 8:07 | Karma: 20,11 | Přečteno: 515x | Diskuse| Politika

Petr Skřivan

Budeme potřebovat dva svetry a petrolejku

Svetr .. mnoho povyku pro nic. Někteří lidé se předhánějí v ochotě a počtu svetrů navlečených na jednu osobu. Jenže tuto zimu se nebude hrát o teplotu v obýváku. Sázky mohou být daleko vyšší

8.9.2022 v 8:03 | Karma: 27,20 | Přečteno: 583x | Diskuse| Politika

Petr Skřivan

Polopravdy a manipulace ohledně zbraní

Potřebujete loajálního odborníka pro štvavou kampaň, potřebujete házet špínu na určitou skupinu lidí. Je zde menší háček, skuteční odborníci stojí na opačné straně barikády. Zapomenete na odborníka a seženete "správného" autora.

31.10.2019 v 9:55 | Karma: 41,79 | Přečteno: 4812x | Diskuse| Společnost

Petr Skřivan

Bránit sebe nebo rodinu se důrazně nedoporučuje

Aktivisté a politici se nám snaží vnutit představu, že bránit se útočníkům je naprostý nesmysl. Spolupracujte s pachatelem a hlavně se nepokoušejte bránit. Dejte jim auto, majetek, zavřete oči a přeneste se na vysněné místo.

24.1.2019 v 8:39 | Karma: 44,00 | Přečteno: 5627x | Diskuse| Společnost

Petr Skřivan

Newspeak: "Uprchlíci" - "neziskovka zachránila"

Neziskovka na smluveném místě převzala 19 uprchlíků a 81 nelegálních migrantů. EU nenazývá věci pravým jménem, ale používá newspeak. Média používají slova jako uprchlík/záchrana v případech kdy se o žádné uprchlíky nejedná.

7.8.2018 v 8:58 | Karma: 44,31 | Přečteno: 3544x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2777x
Momentálně jsem vedoucím pracovníkem v IT oddělení. Živím se jako programátor/vývojář/IT specialista .V mé profesi je logické uvažování nezbytné, bohužel současné kroky EU jakoukoliv logiku postrádají. Nezastávám názor, že je třeba EU opustit, ale EU se musí od základu transformovat. Nejlépe návrat k ekonomické spolupráci a zrušit nesmyslnou Lisabonskou smlouvu. Jsem sportovní střelec a člen sdružení LEX (sdružení na ochranu práv majitelů zbraní).    

Seznam rubrik