Bránit sebe nebo rodinu se důrazně nedoporučuje

24. 01. 2019 8:39:05
Aktivisté a politici se nám snaží vnutit představu, že bránit se útočníkům je naprostý nesmysl. Spolupracujte s pachatelem a hlavně se nepokoušejte bránit. Dejte jim auto, majetek, zavřete oči a přeneste se na vysněné místo.

V roce 2015 jsem napsal blog kde jsem rozebíral novelu zákona o obraně obydlí. Novela samozřejmě neprošla, stát nechce aby se občan bránil. Nebo jinak, občan se může bránit, ale přiměřeně.

Navrhovaný odstavec 3 §29 Trestního zákoníku:

O nutnou obranu se také jedná,
je-li obrana vedena vůči osobě,
která neoprávněně vnikla do cizího
obydlí za použití násilí nebo
překoná-li neoprávněně překážku,
jejímž účelem je zabránit vniknutí,
pokud takové jednání může vyvolat
u obránce oprávněnou obavu z
ohrožení života či zdraví jeho nebo
jiné přítomné osoby.

https://petrskrivan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=471059

O čem tu vlastně hovořím? Pojďme si pomoci modelovou situací. Zloděj se na svůj čin dobře připravil, určitě se dobře vyspal, vzal si správné/nenápadné oblečení, vybral si datum a hodinu činu. Do tašky si připravil vše co by mohl potřebovat a vyrazil krást k vám domů. Jinak řečeno. ON je tím hlavním spouštěčem který nastartoval řetězec událostí, jedině ON a nikdo jiný mohl vše zastavit už v zárodku. Logicky jen a pouze ON by měl nést zodpovědnost (příčina - následek). Vás probudí až hluk z kuchyně, seběhnete dolu a chytnete zloděje přímo při činu. Stojí tu proti sobě dva soupeři jeden perfektně připravený a dobře odpočatý. Na druhé straně vyděšený, unavený, nepřipravený a adrenalinem napumpovaný majitel . Vy nevíte zda zloděj nemá za zády zbraň, vy nevíte zda v domě není další komplic. Všechny výhody jsou na straně zloděje. A co po vás chce zákon? Musíte bleskově vyhodnotit riziko, ale hlavně se chovejte jako Kája Mařík. A já se politiků ptám, proč chráníte někoho kdo celou situaci zavinil?

Výše popisuji současný stav, stav kdy se počítá že se občan bude bránit. Žijeme v moderní době kdy si mohu svobodně vybrat mezi 53 pohlavími, ale s obranou se už prostě nepočítá. Jak jinak si vysvětlit případ, kdy se žena bránila osahávání a zlomila chlípníkovi nos. Bohužel dnešní moderní doba obránci moc nefandí, žena byla obviněna spolu s pachatelem. Tváříme se že chceme ženy chránit (Mee Too, Istanbulská úmluva) . A bum, když se žena brání sama je to špatně. Sebeobrana bude jednou vulgární slovo používané výhradně pomatenci v xenofobních kruzích. Paní měla zavolat policii a být konfrontována s výpovědí nebohého Afghánce. A výsledek? Paní by byla označena za xenofobku která nedodržuje ani základní pravidla při setkání s migranty. To je tak těžké udržovat vzdálenost na délku paže? Měla vůbec náramek kde bylo jasně napsáno "neosahávat !!" A vysvětlil někdo nebohému Afghánci, že zde v Evropě se toto nedělá? https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rakousko-svycarsko-migrace-kriminalita-zeny.A190103_132732_zahranicni_luka

V Německu roste prudce poptávka po obranných prostředcích, (jen pár aktivistů a zaměstnanců proimigračních neziskovek se bude divit proč). Když tento fakt vyplul na povrch, naši sousedé zareagovali stejně jako vždy. Neřeší proč se lidé ozbrojují, neřeší proti čemu se lidé hodlají bránit. Ale důrazně varují před chutí bránit se, protože tím by celá situace mohla eskalovat. Volně přeloženo, nebraňte se! https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-zbrojni-prukaz-zbran-obeti.A190116_131930_zahranicni_dtt

V Austrálii nastal prudký nárůst nočních vloupání do domu. Nebudu spekulovat zda to má přímou souvislost s masivním odzbrojením tamních obyvatel. Tato vloupání jsou velice brutální a charakterizuje je početní převaha pachatelů. Oni tedy záměrně vyloupí dům navzdory faktu, že je majitel doma. Klasický model loupeže kdy osamocený zloděj potichu vykrádá dům když spíte se proměnil. Nyní je v módě smečka zlodějů kteří si pomocí brutality vynutí spolupráci majitele, proč hledat cennosti nebo kód k trezoru když nám to majitel mile rád prozradí. Policie vydala následující prohlášení:

" Pokud k vám uprostřed noci vtrhnou, nesnažte se bránit. Pokud chtějí auto dejte jim ho, pokud chtějí majetek dejte jim ho. Pamatujte, pokud se dostanete do konfrontace můžete být zraněni. Tato vloupání mají na svědomí zbabělí mladí lidé a je nejlepší vyhnout se konfrontaci" http://www.firearmownersunited.com/2017/05/24/just-be-compliant-during-a-home-invasion-says-neil-mitchell-and-victoria-police/ Já jen dodám. Nechte je ať si dělají co chtějí, pokud chtějí znásilnit manželku nebo dceru nechte je. Jinak si koledujete o zranění. Nezapomínejte že obrana obydlí nepatří do rukou vlastníka, od čeho máme policii.

Milí aktivisté, pokud se při vloupání chcete krčit v koutku a doufat že přežijete, je to vaše věc. Pokud se já chci aktivně bránit, to je zase moje věc.

Dodatek: Pokud používám slovo aktivista, tak mám na mysli osoby jenž bojují za odzbrojení občanů. Ano maskují to za krásné ideály světa beze zbraní, tito lidé věří, že ve světě beze zbraní bude svět jedna velká kopretina, v tomto překrásném světě se budou lidé z Hamasu objímat s Izraelity atd. Věřte si čemu chcete, ale nemusíte vnucovat svůj názor všem okolo, chápu že jste 100% přesvědčeni o tom, že jen ten váš názor je správný. Vaším cílem je zcela potlačit názory ostatních, ale takto to opravdu nefunguje. Druhá skupina aktivistů nemůže vlastnit zbraň ani ZP, jen razí heslo "když ne já, tak nikdo" A třetí skupina jsou profesionální aktivisté, ti bojují proti tomu co šéf řekne. Řekl bych, že poslední skupina je nejnebezpečnější.

A na závěr jeden citát se kterým se plně ztotožňuji:

Láska k bližnímu, národu a lidstvu, ukládá každému bránit se co nejenergičtěji, odpírat všemu zlému důsledně všude a vždy a ve všem. Bránit se neznamená znásilňovat, bránit se znamená užívat zbraně k odražení násilí. Obrana nevyplývá z panovačnosti, naopak, a je tudíž přirozená, nutná a mravně úplně oprávněná.

T.G.Masaryk

Autor: Petr Skřivan | čtvrtek 24.1.2019 8:39 | karma článku: 43.99 | přečteno: 5618x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Kateřina Konečná prozradila, že dnešní komunistické názory jsou docela nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 7:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 1 | Diskuse

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 11.17 | Přečteno: 97 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 26.48 | Přečteno: 390 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.94 | Přečteno: 531 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.72 | Přečteno: 239 | Diskuse
Počet článků 29 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2796

Momentálně jsem vedoucím pracovníkem v IT oddělení. Živím se jako programátor/vývojář/IT specialista .V mé profesi je logické uvažování nezbytné, bohužel současné kroky EU jakoukoliv logiku postrádají. Nezastávám názor, že je třeba EU opustit, ale EU se musí od základu transformovat. Nejlépe návrat k ekonomické spolupráci a zrušit nesmyslnou Lisabonskou smlouvu. Jsem sportovní střelec a člen sdružení LEX (sdružení na ochranu práv majitelů zbraní).    

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...